Divas

Zondag 25 september 16.00 uur

Máté Körösi – Hongarije 2021 – 80 minuten – taal: Hongaars, ondertitels Engels

 

Vertoning in het kader van onze zondagmiddagreeks World Movies & Meals, met na afloop een Hongaarse maaltijd verzorgd door Food of Cultures uit Wageningen.

Nu de dagen gaan korten organiseert filmhuis Movie W samen met het Wageningse “Food of Cultures” iedere derde zondag van de maand het World Movies & Meals evenement. Bezoekers kunnen genieten van een speciale film, aansluitend een verdiepend vraaggesprek en na afloop een heerlijke maaltijd, ook vegetarisch en zoveel mogelijk bereid met biologische- en streekproducten. We trappen af op 25 september met de Hongaarse film Divas.

In dit optimistische portret, vorig jaar vertoond op het IDFA, filmt regisseur Máté Körösi zijn dialoog met Szani, Tina and Emese – drie jonge vrouwen uit Boedapest die zichzelf de Divas noemen, maar die eigenlijk onzekere millennials zijn. Körösi volgt hen met zijn camera tot aan hun afstuderen, om uit te vinden wat er achter hun tot in de puntjes verzorgde uiterlijk schuil gaat. Divas is een zeer betrokken onderzoek naar de uitdagingen van opgroeien in het Hongarije van nu.

De gemeente Wageningen heeft een stedenband met Gödöllö; een deel van de opbrengst van World Movies & Meals gaat naar deze Hongaarse gemeente. Na afloop zal Geert van Rumund (oud-burgemeester van Wageningen) de regisseur van Divas online interviewen. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook met de regisseur in gesprek!

 

De film begint om 16 uur. Een kaartje voor film, drankje en maaltijd kost in totaal 30 euro. Reserveren kan door een email te sturen naar event@foodofcultures.nl. Zie voor meer informatie ook de website van Food of Cultures.