Drii Winter

vrijdag 23 september, woensdag 28 september, donderdag 29 september, zaterdag 1 oktober

Michael Koch – Zwitserland 2022 – 136 minuten – taal: Duits/Zwitsers, ondertitels Nederlands

 

Aangrijpend verhaal over liefde, schuld, boete en vergiffenis, met wonderschone beelden van de bergnatuur in Zwitserland.

In een klein dorpje diep in de bergen van Zwitserland heeft de alleenstaande moeder Anna verschillende banen. Overdag is ze postbode en ’s avonds werkt ze als barvrouw in het plaatselijk café waar de lokale boeren de veestapel en de marktprijzen komen bespreken. Marco is een buitenstaander uit het laagland die door de bergboeren is ingehuurd om het ruige land te bewerken. Anna en Marco krijgen een relatie en ervaren de vreugde van de nieuwe liefde en de nabijheid van familie. Maar wanneer Marco plotseling de controle over zijn doen en laten begint te verliezen en zich grillig gaat gedragen ontstaat er spanning in de dorpsgemeenschap. Tegen de achtergrond van de wisseling van de seizoenen en de hardheid van het bestaan wordt Anna gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen over de zorg voor haar geliefde.

Drii Winter is de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch. De film kreeg op het Filmfestival van Berlijn 2022 een speciale juryprijs en is de Zwitserse inzending voor de komende Oscaruitreiking.