Encore

vrijdag 19 augustus, dinsdag 23 augustus, zaterdag 27 augustus, woensdag 31 augustus

 

Cédric Klapisch – Frankrijk, 2022 – 117 minuten – taal: Frans, ondertitels Nederlands

Feelgood drama waarin klassiek ballet en moderne dans samenkomen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs.

De 26-jarige balletdanseres Élise schittert als solist bij het Parijse Opéraballet, maar tijdens een voorstelling loopt ze een lelijke blessure op en ze krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is diepbedroefd dat ze haar veelbelovende carrière op moet geven en gaat op zoek naar een nieuwe invulling van haar leven. Met hulp van een vriendin vindt ze werk bij een cateringbedrijfje in Bretagne, en daar ontmoet ze een gezelschap voor moderne dans. Als ze mee mag repeteren met haar nieuwe vrienden wordt het vuur weer in haar aangewakkerd. Zal ze toch weer kunnen dansen? 

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is zelf prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opéra. Daarnaast werkte regisseur Cédric Klapisch (Retour en Bougogne) samen met de gevierde choreograaf Hofesh Shechter – die zichzelf speelt in de film – en zijn gezelschap. De fijne sfeer en bijpassende muziek maakt van Encore een echte feelgoodfilm en een genot om naar te kijken.