7 Giorni

7 Giorni

“De relaxte chemie tussen de verliefde hoofdrolspelers werkt aanstekelijk.”

‘7 Giorni’ (7 dagen) vertelt het onmogelijke liefdesverhaal tussen Ivan en Chiara. Het verhaal speelt zich af in een adembenemend mooi Italiaans landschap en is zowel ironisch als hoopvol.

7 GiorniLevanzo is een klein, pittoresk eilandje nabij Sicilië. Hier wil Fransman Richard trouwen met zijn Italiaanse bruid Francesca. Om het huwelijk voor te bereiden stuurt Richard zijn broer Ivan naar het eiland en Francesca stuurt haar beste vriendin Chiara. De twee hebben zeven dagen de tijd om alles te organiseren.

Onbedoeld en tot hun eigen verbazing raken ze al snel verliefd op elkaar. Ze besluiten gewoon te genieten van een affaire van zeven dagen, tot de gasten van het huwelijk op het eiland arriveren. Maar hoe stop je de liefde wanneer deze zich in volle glorie aandient?

Verslaving blijkt een sterk aanwezig motief in de film. Bruid en bruidegom zijn beide ex-verslaafden en het merendeel van de bruiloftsgasten is dat ook. En dan is er natuurlijk ook nog de verliefdheid die een verslavende werking heeft op de hoofdpersonages. ‘7 Giorni’ bekijkt de romantische liefde door een volwassen bril. De geliefden koesteren geen illusies ondanks hun verliefdheid.

Met prachtige muziek, fraaie onderwaterbeelden, betekenisvolle ontmoetingen, poëtische scènes en opgewekte seks, biedt ‘7 Giorni’ meer dan genoeg voor anderhalf uur kijkgenot.