A Girl Missing

A Girl Missing
PREMIÈRE

Prachtig gestileerde crime thriller van Fukada Koji over de verpleegster Ichiko, wiens neef wordt beschuldigd van ontvoering.

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer op een dag Motoko’s jongere zusje Saki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

Op kalme wijze onthult regisseur Koji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap en op het individu. Maar hij laat ook de schaduwkant van Ichiko zien. Actrice Mariko Tsutsui die de rol van Ichiko ijzersterk speelt, maakte eerder grote indruk in Fukada’s vorige werk Harmonium, dat in 2016 de juryprijs won van het Un Certain Regard-programma in Cannes. Net als in die film, ligt ook in deze intrigerende, psychologische crime thriller verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen.