A Hero

A Hero

Tickets

do 2 jun - 20:30 di 7 jun - 20:30 vr 10 jun - 20:30 wo 15 jun - 20:30

Bijzonder knap geconstrueerd psychologisch drama van tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi, over een man in de gevangenis die door de Iraanse media ongewild tot held wordt gemaakt.

Veertiger Rahim, een gescheiden vader, zit gevangen wegens een schuld die hij niet kan terugbetalen. Wanneer zijn nieuwe vriendin een tas vol gouden munten vindt lijkt er een uitweg te zijn voor zijn problemen. Maar als hij tijdens een weekendverlof probeert zijn schuld te voldoen, loopt alles anders dan gepland. Rahim krijgt wroeging en gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de tas, wat hem onverwacht grote bekendheid oplevert. Hij groeit uit tot een lokale held, maar de misverstanden stapelen zich op en zijn vrijheid lijkt al snel verder weg dan ooit…

Regisseur Asghar Farhadi keerde – na Todos Lo Saben– voor A Hero terug naar Iran. Met A Separation en The Salesman, beide Oscarwinnaars, bewees hij morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te kunnen verbinden om een intrigerend en spannend verhaal te vertellen. Ook in A Hero neemt hij een eenvoudig gegeven om te laten zien dat niets zo simpel is als het lijkt. De film won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en was de Iraanse inzending voor de Oscars.