A Strange Love Affair with Ego

A Strange Love Affair with Ego

AwardIDFA_dutchdocumentary idfa-2015-special-mention-laurels

Een overrompelend inventieve en ontroerende film waarin de regisseuse afwisselend optreedt als interviewer, psycholoog en detective’

Op sprookjesachtige wijze verkent A Strange Love Affair with Ego de grens tussen gezonde en ongezonde zelf-liefde, met als leidraad de hechte band tussen twee zussen.

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar 2 jaar oudere zus Rowan. Haar zus blaakte van zelfvertrouwen en de wereld leek aan haar voeten te liggen: “Alles is mogelijk, als je maar in jezelf gelooft.” In deze indringende film maken we een wonderlijke reis, waarin de behoefte om gezien te worden centraal staat. Ester volgt haar zus van het Schotse platteland tot Los Angeles en langs verschillende personages in verschillende levensfases. Gaandeweg ontdekt ze hoe de Supervrouw die ze als kind zo bewonderde nooit heeft bestaan. En net als in de Griekse mythe over de beeldschone Narcissus die op zijn eigen spiegelbeeld verliefd wordt, verandert Rowans zelfverzekerdheid in grootheidswaan. Winnaar Beeld & Geluid Award voor Beste Nederlandse documentaire (IDFA 2015)!