A Street Cat Named Bob

A Street Cat Named Bob

Waargebeurd feelgood-drama, gebaseerd op de gelijknamige Britse bestseller, waarvan wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht

Wanneer James Bowen (Treadaway), een dakloze Londense singer-songwriter met een heroïneverslaving, in het ziekenhuis belandt, krijgt hij een appartementje toegewezen bij wijze van laatste kans. Daar vindt Bob een gewonde rode straatkater in de hal van het gebouw. Dit beestje zal z’n leven definitief veranderen.

A Street Cat Named Bob
.

James kan geen eigenaar van de kat ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant. Zal het Bowen nu wel lukken om definitief af te kicken en zijn leven weer op de rit te krijgen?

A Street Cat Named Bob weet de feelgood factor en de realistische, donkere kanten van het afkicken goed te mixen. Het proces dat James moet doorlopen is zwaar en meedogenloos, maar is te verdragen dankzij deze bijzondere kat. En wel heel bijzonder is dat de kat Bob in de film ook de echte is. Bob de kat maakt zijn acteerdebuut en speelt zichzelf voortreffelijk.