A Tale of Three Sisters

A Tale of Three Sisters

Drie jonge vrouwen proberen hun afgelegen bergdorp in het ongerepte Anatolië te verlaten om elders een toekomst op te bouwen. Deze prachtig gefilmde tragedie met mythische trekjes werd op meerdere festivals bekroond.

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva werkten als hulp in de huishouding bij welgestelde families in de stad, maar moesten door omstandigheden alle drie terugkeren naar hun afgelegen bergdorp in Noord-Oost Anatolië. De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. De rebelse Nurhan, maakte ruzie met de moeder van haar gastgezin en Havva keerde terug wegens een sterfgeval. Vader Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar nieuwe mogelijkheden om zijn dochters onder te brengen. En ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van een majestueus berglandschap. De bergen omringen het dorp en houden het als het ware gevangen door de toegang te bemoeilijken. Ontsnappen is een ware beproeving. Ze staan symbool voor de grotere, patriarchale machten in het leven van de vrouwen, waar ze voortdurend tegenop moeten boksen voor hun bestaan.