Acusada

Acusada

Logo Movies-that-MatterLogo Amnesty klein

Speciale ‘Movies That Matter on Tour’ voorstelling, met inleiding en Q&A door Amnesty International.

Spannende en uiterst actuele thriller over de verregaande impact van beeldvorming en vooroordelen door media en sociale netwerken.

Dolores (sterke rol van Lali Espósito) leeft het zorgeloze bestaan van een gewone tiener in Argentinië, totdat haar beste vriendin Camila tijdens een feest wordt vermoord. Twee jaar later is zij de enige verdachte in de zaak en staat haar leven op zijn kop. Ondanks het gebrek aan bewijs heeft de media haar al veroordeeld en is ze een paria geworden in de gemeenschap. Ze zondert zich af in het huis van haar ouders die met hun advocaat werken aan een goed doordachte verdedigingsstrategie. Ze zijn overtuigd van haar onschuld. In het nauw gedreven en steeds meer geïsoleerd brengt Dolores onbedoeld haar verdediging in gevaar.

De film toont de psychologische druk op haar en haar familie door de constante media-aandacht en de inbreuk op hun privacy. Door onze morbide fascinatie met misdaad hebben we de neiging te oordelen over de beschuldigde zonder diegene nog als mens te zien. Dat is het actuele thema van deze film. Acusada werd genomineerd voor de Gouden Leeuw van Filmfestival Venetië.