After the Storm

After the Storm

‘Meestercineast Kore-eda houdt onvoorwaardelijk van zijn personages’ Volkskrant (★★★★)
Kalm, meditatief familiedrama’ NRC (★★★★)

Meervoudig award-winnaar Kore-eda (‘Nobody Knows’, ‘Still Walking’, Like Father, Like Son’) keert terug met een gevoelig, krachtig en humoristisch verhaal, waarin een vader de verstoorde band met zijn zoontje wil herstellen.

After the StormCentraal in After the Storm staat Ryoto, eens een roemrijk en prijswinnend auteur, die nu al zijn geld aan gokken verspilt, vervreemd is van zijn knappe ex-vrouw en een slechte band heeft met zijn zoontje. Een stormachtige zomernacht geeft hem de kans om zich te herpakken en in het reine te komen met zichzelf en zijn familie.

Door de lichtvoetige stijl, met een haast achteloze nonchalance, word je langzaam in het verhaal gezogen. Net als in zijn eerdere werk laat Kore-eda in After the Storm zowel de pijn als de onmetelijke liefde die mensen elkaar geven op subtiele en poëtische manieren zien. Soms zit dat in een steelse blik of een schijnbaar terloopse opmerking, altijd precies getimed. De melancholie als gevolg van hoe we elkaar emotioneel verwonden en daarna weer helen, maakt dat deze film de kijker op subtiele wijze zal raken.