All You Can Eat Buddha

All You Can Eat Buddha

Logo IFFR Gemist

Mike is een bedaarde, corpulente toerist die zo geniet van de regelmaat in een Zuid-Amerikaans vakantieoord dat hij er wel eeuwig wil blijven. Een ontmoeting met een octopus op het strand leidt tot een reeks bizarre gebeurtenissen.

All You Can Eat BuddhaDe film ontvouwt zich tot een zen-achtig, verontrustend visioen, terwijl Mike zich ontpopt als de ondoorgrondelijke boeddha uit de titel. Toeristen komen en gaan. Het resort is niet immuun voor politieke gebeurtenissen erbuiten, maar Mike blijft wie hij is.

De steriele, puur op vermaak gerichte omgeving van een vakantieresort kan onwerkelijk aanvoelen, zeker na een lang verblijf. Maar het wordt nooit zo surreĆ«el als in dit speelfilmdebuut van Ian Lagarde, die ook voor het scenario en het camerawerk tekende. De film is een satirisch contrapunt van Ulrich Seidls ‘Paradies: Liebe’, waarbij all-you-can-eat-buffetten en all-inclusive verwennerij het sekstoerisme vervangen. All You Can Eat Buddha eindigde in de top van de Publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2018.
Logo IFFR Gemist

De films Jimmie, All You Can Eat Buddha en Arrhythmia eindigden alle drie in de top van de Publieksprijs tijdens Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) 2018. Deze topfilms zijn niet in Nederland aangekocht en daarom alleen nog tijdens IFFR GEMIST op het witte doek te bewonderen, met Engelstalige ondertitels. Mis die unieke kans niet!