American Honey

American Honey

‘Betoverend, energiek en doorleefd portret. […] Geweldige soundtrack Het Parool (★★★★)
‘Debutante Sasha Lane speelt subliem’ Volkskrant (★★★★)

Realistische roadmovie over liefde, natuur, sociale orde en het vinden van je eigen weg: vitaal, ongeremd en tjokvol opzwepende muziek.

American HoneyDe 18-jarige Star (Sasha Lane) ontvlucht haar disfunctionele gezin door zich aan te sluiten bij een groep jongvolwassen handelsreizigers. De jongeren ontvluchten allemaal een situatie waar er voor hen geen plek is. In een busje doorkruisen ze rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest om huis aan huis tijdschriftabonnementen te verkopen. Zo lijken ze één familie te vormen, maar hun inkomsten moeten ze voor het grootste deel afstaan aan Krystal (Riley Keough). Deze kille bazin kan een lekker lui leventje leiden met het geld dat de anderen voor haar verdienen. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf) met wie ze zou willen ontsnappen.

American Honey neemt je mee op reis met een groep jongeren die enerzijds helemaal vrij zijn en toch niet los kunnen komen van hun huidige leventje. Het enige wat ze hebben, is elkaar. De Britse regisseur Andrea Arnold (‘Red Road’, ‘Fish Tank’) weet wederom iets heel unieks neer te zetten en won voor de derde keer de juryprijs van Cannes. American Honey is echt zo’n film die je moet ervaren.