Anna’s War

Anna’s War

PREMIÈRE

Waargebeurd verhaal van de zesjarige Anna. Een ode aan de veerkracht, overlevingsdrang en vindingrijkheid van een kind. Op fenomenale wijze geacteerd door Marta Kozlova.

Anna’s War begint in november 1941 in het door de Nazi’s bezette Oekraïne. Het kleine Joodse meisje Anna komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Ze heeft wonderbaarlijk genoeg als enige de massa executie overleefd.  Het lukt haar vervolgens om in haar eentje onder te duiken in het grote gebouw dat is ingenomen door de Nazi’s. Ze ziet vanuit haar schuilplaats de oorlog aan zich voorbij trekken. Het gevaar ontdekt te worden ligt voortdurend op de loer.

Anna's War

Als Anna in de nachtelijke uren op onderzoek uitgaat, op zoek naar eten en drinken, is de spanning om te snijden. Ieder moment kan de vijand opduiken. Verstild zit je als kijker op je bioscoopstoel om samen met Anna niet ontdekt te worden. Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, evenals de herinneringen aan haar familie en opvoeding, helpen haar te overleven.

Marta Kozlova speelt de 6-jarige Anna in overlevingsmodus zeer ingetogen: intens mooi. Anna’s War is een heel persoonlijk verhaal dat verteld wordt voor de miljoenen anderen. Bekroond met vele prijzen.