Another Day of Life

Another Day of Life

“Krachtige, geanimeerde film over de dubbele rol van journalisten in oorlogstijd” Abus de Ciné (★★★★)

Première van de indrukwekkende animatie verfilming van Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

Wanneer Kapuściński aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Hij besluit om naar het front te trekken. Het wordt zijn zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.

Another Day of Life

Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch realistische stijl van Kapuściński. In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan zowel de European Film Award (de Europese Oscar) als de Spaanse Goya Award voor de beste animatiefilm van het jaar!