Arrhythmia

Arrhythmia

Logo IFFR Gemist

Als ambulancebroeder is Oleg bevlogen, maar verder lijkt alles in zijn leven te mislukken. Zijn vrouw Katja wil van hem scheiden en ook de commercialiserende verzorgingsstaat zet hem onder druk. Terwijl Oleg zich verzet tegen de commercialisering, probeert hij Katja voor zich terug te winnen.

ArrhythmiaDe nieuwe directeur van het ziekenhuis vraagt zijn team elke oproep binnen twintig minuten te klaren, ongeacht de ernst van de situatie. “Stop giving a shit” is wat hij eigenlijk volgens Oleg vraagt. Op het werk is hij een sympathieke moraalridder, thuis een tikkende tijdbom die het leven van zijn vrouw zuur maakt. Dat gaat onbewust, want door niet mee te gaan met de tijd zet hij alles op het spel.

De film is een oprecht portret van liefde en onverenigbaarheid en schets een beeld van de sociale onrust in hedendaags Rusland. Het uitmuntend geacteerde Arrhythmia won de hoogste prijzen op het Open Russian Film Festival Kinotavr 2017 en eindigde in de top van de Publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2018.
Logo IFFR Gemist

De films Jimmie, All You Can Eat Buddha en Arrhythmia eindigden alle drie in de top van de Publieksprijs tijdens Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) 2018. Deze titels zijn niet in Nederland aangekocht en daarom alleen nog tijdens IFFR GEMIST op het witte doek te bewonderen, met Engelstalige ondertitels. Mis die unieke kans niet!