As I Open My Eyes

As I Open My Eyes

Het wervelende drama As I Open My Eyes, doordrenkt met prachtige muziek, speelt aan de vooravond van de Jasmijnrevolutie (2010-2011) in Tunesië.

as-i-open-my-eyes_1cAlle hoop en optimisme worden samengebundeld in Farah, een 18-jarige vrouw met ambities die zangeres wil worden. Haar jeugdige wilskracht en rebellie tegen de regels van de overheid en de tradities van de patriarchale samenleving, staan symbool voor de generatie die de Arabische Lente in gang zette. Haar ouders willen dat ze medicijnen studeert, maar Farah ziet het anders: ze geniet van haar jeugd, ontdekt het nachtleven en de liefde. En bovenal is ze de gepassioneerde zangeres van een politieke rockband.

Cameraman Sébastien Goepfert verzorgde eerder het camerawerk van Gouden Palm winnaar ‘La Vie d’Adèle’ (2013) en dat is terug te zien. As I Open My Eyes is veelal uit de hand geschoten en zit de personages en hun problemen dicht op de huid. Dit geeft het drama een intieme dimensie en is tegelijk symbolisch voor de overheidssurveillance die zich steeds meer op Farah en haar band richt, naarmate hun populariteit toeneemt. Want dit is nog een Tunesië van voor de revolutie.