Ballad of a White Cow

Ballad of a White Cow

Een meeslepend verhaal over verdriet en schuld, waarin een weduwe strijdt tegen de grillen van de Iraanse religieuze bureaucratie.

Mina’s leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man Babak een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. Hoewel de autoriteiten zich verontschuldigen en Mina financiële compensatie willen bieden voor het leed dat zij veroorzaakt hebben, begint Mina een stille strijd tegen het bewind, ook in het belang van haar dove dochter. Net wanneer ze bijna door haar geld heen is, staat de onbekende Reza voor haar deur. Hij beweert een oude vriend van Babak te zijn. Reza had nog een schuld bij Babak uitstaan en komt deze nu betalen. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe, niet wetende wat de ware reden is voor zijn betrokkenheid.

Ballad of a White Cow is de derde film van Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha. Zij tonen hoe het Iraanse rechtssysteem werkt en wat daarin de positie van de vrouw is.

Zondag 7 november is in Movie W de Dag van de Iraanse film! We draaien die dag twee Iraanse films, één in de middag en één in de avond. Tussendoor, van 18.30 tot 19.30 uur, kun je een Iraanse maaltijd eten, verzorgd door Food of Cultures uit Wageningen. Reserveer de maaltijd via event@foodofcultures.nl. Tickets voor de films zijn te bestellen via deze website of aan de kassa van Movie W.