Benzinho (Loveling)

Benzinho

Voorstellingen

zo 28 okt
20:30
wo 31 okt
20:30
ma 05 nov
20:30

“Heel knap hoe de film met allerlei treffende details een compleet leven suggereert” VPRO Cinema (★★★★)

Irene woont met haar man Klaus en hun vier zoons in het stadje Petrópolis vlakbij Rio de Janeiro. De deur klemt, de kraan lekt en hun woning valt letterlijk uit elkaar. Toch komt niemand liefde tekort in dit licht chaotische huishouden dat door moeder Irene gerund wordt.

Hun oudste zoon Fernando is een getalenteerd handbalspeler en wordt gescout door een Duitse profclub. Irene wist dat er een dag zou komen dat ze haar kind los zou moeten laten, maar met dit scenario had ze geen rekening gehouden. Ze heeft slechts een paar dagen om haar eigen angsten te overwinnen en haar zoon de wijde wereld in te laten trekken. Als een jongleur balanceert ze op een koord vol tegenstrijdige emoties.

We zien hoe de economische tegenslagen gezamenlijk worden gedragen en hoe ieder gezinslid de ander steunt. En ook hoe lastig het is wanneer één van de leden zich losmaakt van de familie en de rest verweesd achterlaat. Regisseur Pizzi schreef het scenario van deze warmbloedige karakterstudie, samen met hoofdrolspeelster Teles die tevens zijn echtgenote is. Benzinho (Loveling) is een bijna feestelijke, expressieve ode aan menselijke veerkracht met gepassioneerde muzikale en soms surrealistische visuele erupties. Winnaar van 6 filmprijzen.

Gegevens

Regie:
Gustavo Pizzi
Jaar:
2018
Land:
Brazilië
Taal:
Portugees
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
98 minuten

English summary

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

Best documentary (Edinburgh)
di 16
20:30
Gouden Beer nominatie
wo 17
20:30
Best documentary (Edinburgh)
do 18
20:30
Kristallen Film
vr 19
20:00
za 20
20:30
Kristallen Film
zo 21
16:00
Gouden Beer nominatie
zo 21
20:30
ma 22
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW

Figlia Mia (Mijn Dochter) is een prachtig, naturel gefilmd verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. Meer info & datums --> moview.nl/film/figlia-mia

Ongeveer 9 uur geleden op Filmhuis Movie W's Twitter via Twitter for iPhone