Breakfast at Tiffany’s

Breakfast at Tiffany's

In met twee Oscars bekroonde Breakfast at Tiffany’s uit 1961 speelt Audrey Hepburn een van haar beroemdste rollen als de gewiekste manipulator Holly Golightly, die op uiterst charmante en stijlvolle wijze mannen weet te manipuleren en geld afhandig te maken. Tijdens de paasdagen kunt u genieten van de perfect gerestaureerde bioscoopversie van deze iconische filmklassieker!

Breakfast At Tiffany'sHet lukt partygirl Holly Golightly makkelijk om met haar charme en naïviteit geld van gulle mannen, met wie zij ‘feest’, afhandig te maken. Ze kan er meer dan goed van rondkomen en er een aangenaam leven mee leiden.

Wanneer de schrijver Paul Varjak het appartement boven haar betrekt, ontstaat er een band tussen de twee. Varjak wordt onderhouden door een oudere vrouw en zit dus min of meer in hetzelfde schuitje als Holly. Langzaam maar zeker verandert hun vriendschap in liefde en moeten ze beslissen of ze voor elkaar kiezen of doorgaan met hun leven zoals het is.

Marilyn Monroe weigerde destijds de rol, die ze ‘te gewaagd’ vond. Filmster Audrey Hepburn, voorzien van elegante sigarettenpijp en galahandschoenen, greep daarop de kans om met haar onschuldige imago af te rekenen. En met succes, want het publiek omarmde de nieuwe, lichtvoetige Hepburn in de rol van Holly, die al te menselijke zwakheden tentoonspreidt: ze rookt, drinkt en is stijlvol manipulatief. Het beeld van de actrice in haar zwarte jurkje, pumps, opgestoken haren en oversized zonnebril voor de juwelier in de ochtendgloren, behoort tot een van de meest bekende momenten uit de filmgeschiedenis. Lof was er ook voor de Oscar winnende muzikale score van Henry Mancini, die later de muziek voor de Pink Panther films zou schrijven.

Filmklassieker
2 Oscars

Gegevens

Regie:
Blake Edwards
Jaar:
1961
Land:
USA
Taal:
Engels
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
115 minuten

English summary

Deze week

Beste scenario (Cannes 2018)
di 23
20:30
Beste scenario (Cannes 2018)
vr 26
20:30
Beste scenario (Cannes 2018)
di 30
20:30

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Specials

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

Beste scenario (Cannes 2018)
di 23
20:30
Beste scenario (Cannes 2018)
vr 26
20:30
Beste scenario (Cannes 2018)
di 30
20:30
PREMIÈRE
do 2
20:30
PREMIÈRE
za 4
21:00
PREMIÈRE
di 7
20:30
PREMIÈRE
do 9
20:30
Beste scenario (Cannes 2018)
ma 13
20:30

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!