Breakfast at Tiffany’s

Breakfast at Tiffany’s

In met twee Oscars bekroonde Breakfast at Tiffany’s uit 1961 speelt Audrey Hepburn een van haar beroemdste rollen als de gewiekste manipulator Holly Golightly, die op uiterst charmante en stijlvolle wijze mannen weet te manipuleren en geld afhandig te maken. Tijdens de paasdagen kunt u genieten van de perfect gerestaureerde bioscoopversie van deze iconische filmklassieker!

Breakfast At Tiffany'sHet lukt partygirl Holly Golightly makkelijk om met haar charme en naïviteit geld van gulle mannen, met wie zij ‘feest’, afhandig te maken. Ze kan er meer dan goed van rondkomen en er een aangenaam leven mee leiden.

Wanneer de schrijver Paul Varjak het appartement boven haar betrekt, ontstaat er een band tussen de twee. Varjak wordt onderhouden door een oudere vrouw en zit dus min of meer in hetzelfde schuitje als Holly. Langzaam maar zeker verandert hun vriendschap in liefde en moeten ze beslissen of ze voor elkaar kiezen of doorgaan met hun leven zoals het is.

Marilyn Monroe weigerde destijds de rol, die ze ‘te gewaagd’ vond. Filmster Audrey Hepburn, voorzien van elegante sigarettenpijp en galahandschoenen, greep daarop de kans om met haar onschuldige imago af te rekenen. En met succes, want het publiek omarmde de nieuwe, lichtvoetige Hepburn in de rol van Holly, die al te menselijke zwakheden tentoonspreidt: ze rookt, drinkt en is stijlvol manipulatief. Het beeld van de actrice in haar zwarte jurkje, pumps, opgestoken haren en oversized zonnebril voor de juwelier in de ochtendgloren, behoort tot een van de meest bekende momenten uit de filmgeschiedenis. Lof was er ook voor de Oscar winnende muzikale score van Henry Mancini, die later de muziek voor de Pink Panther films zou schrijven.

https://youtu.be/yLjU8EW9Av0