Burning

Burning

‘Een briljant geacteerd mysterie’ NRC (★★★★★)
‘Virtuoos en spannend’ de Volkskrant (★★★★★)

Koreaanse meester Chang-dong Lee (‘Poetry’) baseerde het scenario van deze onweerstaanbare, virtuoze thriller op een kort verhaal van de beroemde Japanse schrijver Haruki Murakami. Burning is een briljant geacteerd mysterie dat nog lang blijft nasmeulen.

Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met haar nieuwe liefde: de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. De verbouwereerde Jong-su lijkt hem vanaf het begin niet te mogen. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige ‘hobby’. Dan verdwijnt Haemi spoorloos.

Met een record aantal punten in de journalistenpoll riep de internationale pers Burning unaniem uit tot hét meesterwerk van Cannes in 2018! Elke dialoog lijkt ware poëzie, aangevuld met de prachtige beelden van het platteland van Zuid-Korea. Daarnaast is Chang-dong Lee’s kijk op isolatie en de moderne samenleving net zo relevant voor het Westen.