Charlie en Hannah Gaan Uit

Charlie en Hannah Gaan Uit

Tijdens een drank overgoten vrijdagnacht nemen twintigers Charlie en Hannah een magisch snoepje en alles en iedereen om hen verandert. Al slenterend door Antwerpen en pratend over omgaan met exen en relaties, belanden ze in de meest wonderlijke situaties. Het ene moment zitten ze nog in een Antwerpse kroeg; het volgende moment lopen ze over een sneeuwvlakte, belanden ze in een kosmisch zwart gat of zitten ze achter een vliegende ananas aan.

Charlie-en-Hannah-Gaan-UitDeze prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks en exen zit vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen. De Belgische regisseur Bert Scholiers speelt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut met inventieve beeldgrapjes, kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de zwijgende cinema en het klassieke Italiaanse horrorgenre.

Charlie en Hannah Gaan Uit is een unicum. Hoofdrolspeelsters Evelien Bosmans (28) en Daphne Wellens (29), ook in het echte leven de beste vriendinnen, zijn zelf zo wild enthousiast dat ze lijf, leden en borsten in de strijd gooien om u naar de zalen te krijgen. Ze zijn helemaal vervlochten met hun personages, en ze hebben voor de belevenissen van Charlie en Hannah ook uit hun eigen leven gegrepen. ‘We zijn helemaal meegezogen in Bert zijn droom om de tragiek van onze generatie van verwende, welgestelde, blanke twintigers zo raak en relativerend mogelijk weer te geven.’