Chasing Ice

Chasing Ice

Logo klimaatconferentie  WIMEK_logo_hoge_resolutie_lichtgroen Logo Sense Wageningen UR logo

In de bekroonde natuurdocumentaire Chasing Ice gaat natuurfotograaf James Balog met zijn team naar Groenland, IJsland en Alaska om de effecten van klimaatverandering in beeld te brengen. Aanvankelijk was Balog juist een klimaatscepticus, maar inmiddels is het zijn levensmissie om de impact van de door mensen veroorzaakte klimaatverandering te tonen aan de wereld. Met de time-lapses van smeltende gletsjers, even prachtig als dramatisch, lukt dit perfect: zien is geloven. Zijn schitterende film won talloze prijzen, waaronder de Cinematography Award (Sundance 2012) en de Emmy Award 2014 maar is in Nederland zelden te zien geweest.

Deze speciale, gratis toegankelijke filmvoorstelling wordt verzorgd door WIMEK (Wageningen Institute for Environment and Climate Research) en de daaraan verbonden onderzoeksschool SENSE. Aanleiding is de Climate Change Conference Paris 2015. Na afloop van de film zal Rik Leemans de (verwachte) resultaten van de VN-conferentie in Parijs kort toelichten, waarna er ruimte is voor discussie over de resultaten: zijn deze nog wel voldoende of komen ze misschien te laat?

Reserveren voor gratis toegankelijke voorstellingen is niet mogelijk. Kom daarom ruim voor aanvang (zaal open vanaf 19:30 uur)