Claire Darling

Claire Darling

“Nooit eerder speelden Catherine Deneuve en haar dochter zo intens samen” Algemeen Dagblad (★★★★)

De excentrieke weduwe Claire (prachtig vertolkt door Catherine Deneuve) wil haar hele inboedel verkopen en stalt daarom al haar spullen in de voortuin uit. Terwijl het ene na het andere object verdwijnt, wordt helder wat die spullen voor haar en haar verscheurde familie hebben betekend. Gebaseerd op het boek ‘Faith Bass Darling’s Last Garage Sale’, over loslaten en afsluiten.

Claire-DarlingAls een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire’s herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven naar boven. Via flashbacks gaan we terug in de tijd. Haar dochter Marie (Chiara Mastroianni, ook in werkelijkheid de dochter van Deneuve) schrikt zich lam als zij van een vriendin hoort wat haar moeder aan doen is. Ze gaat snel naar haar toe om haar tot bezinning te brengen. Dat valt niet mee, want moeder en dochter hebben elkaar twintig jaar niet gezien. Gaandeweg onthult de film wat de oorzaak is van de kloof tussen hen.

Julie Bertuccelli bewijst met het gelaagde, tragikomische familiedrama Claire Darling opnieuw een getalenteerd verhalenverteller te zijn. Eerder won ze al de Grand Jury Prize tijdens filmfestival Cannes met haar speelfilmdebuut ‘Since Oscar Left’.