Club Sandwich

Club Sandwich

Club-Sándwich (2b)club-sandwich (3)

In deze zomerse, ironische feel-good film uit Mexico zien we hoe de relatie tussen een moeder en haar 15 jarige zoon verandert wanneer de zoon langzaam volwassen wordt.

Vriendschap, humor en vertrouwen zijn de ingrediënten in de hechte relatie tussen moeder en zoon. Paloma is een jonge alleenstaande moeder die met haar 15-jarige zoon Hector zorgeloos geniet van een vakantie in een zonovergoten Mexicaans resort, waar lekkere hapjes en drankjes bij de comfortabele ligstoelen aan het zwembad worden geserveerd. Dit verandert als Hector het doortastende meisje Jazmin ontmoet en voor het eerst het plezier van een echte flirt beleeft. Die onschuldige affaire leidt tot ongenoegen bij zijn moeder, die nog niet wil geloven dat haar zoon volwassen aan het worden is. Vastberaden hem nog even bij zich te houden, gaat zij de strijd om aandacht aan. Dit leidt tot diverse absurde, lachwekkende situaties.

Door middel van treffende ironische scènes schetst regisseur Fernando Eimbecke (Lake Tahoe) op subtiele wijze en met gevoel voor humor de relatie tussen een moeder en haar opgroeiende zoon. Het resultaat is een herkenbaar en liefdevol portret, waarin een onbekommerd zomers vakantiegevoel gecombineerd wordt met een tegenstrijdigheid die elke ouder bekend zal voorkomen: loslaten of blijven knuffelen. Eimbecke werd voor deze prestatie onderscheiden met de prijs voor Beste Regisseur op het Filmfestival San Sebastian.