Continuer

Continuer

Lafosse brengt moeder en zoon samen in een poëtische choreografie”  Trouw (★★★★)

Kirgizië in centraal Azië is een prachtig, ruig en soms gevaarlijk land. In Continuer trekken moeder Sybille en haar tienerzoon Samuel te paard de Kirgizische bergen in. Ze doen dit niet alleen voor het avontuur, maar vooral om hun onderlinge relatie te verbeteren.

Sinds haar scheiding ziet Sybille hoe haar zoon de ene na de andere verkeerde beslissing neemt en zelf worstelt ze ook met problemen. Wat er precies speelt, ontvouwt zich even geleidelijk als het Kirgizische landschap. Omgeven door de indrukwekkende natuur, probeert Sybille hun levens een positieve wending te geven.

Continuer

Joachim Lafosse is een van de helden van de Belgische cinema, die met intelligente, schurende films achter de goede bedoelingen van zijn karakters kijkt. In Continuer laat hij de hoge bergen, weidse vlakten, grote meren, de gastvrije lokale bevolking en sterk wisselende seizoenen van Kirgizië goed aan bod komen. Maar hij overdrijft dit niet en dat siert hem. Het landschap blijft decor voor een vertelling over een moeder en haar zoon als twee getormenteerde individuen.