Corn Island

Corn Island

Op een eilandje in een rivier beginnen een oudere boer en zijn kleindochter een hutje te bouwen en maïs te zaaien. De rivier vormt de grens tussen Georgië en de betwiste regio Abchazië. Vanuit de Kaukasus voert het rivierwater slib mee, dat een tijdelijk eilandje met vruchtbare grond vormt. Na de zomer zal de nieuwe grond weer opgeslokt worden door de rivier.

Maandenlang werken de man en zijn kleindochter keihard om de oogst op tijd veilig te stellen, waarbij het weer regelmatig genadeloos toeslaat. Af en toe vaart er een boot met soldaten voorbij en op een bepaald moment spoelt een gewonde Georgische soldaat aan.
Op poëtische wijze, met beelden van een adembenemende schoonheid, wordt een relatief eenvoudig verhaal verteld. Naarmate de film vordert, stijgt de spanning en krijgt het verhaal steeds meer diepgang. De serene sfeer, de sisyfusarbeid, de gang der seizoenen en het innemende spel van de beide hoofdrolspelers maken van Corn Island een zeldzaam filmjuweeltje. De film sleepte 22 prijzen in de wacht.