Crimson Peak

Het verhaal begint in Buffalo (USA) eind negentiende eeuw. De gevatte, succesvolle jonge vrouw Edith Cushing is opgegroeid met de geest van haar overleden moeder en is aspirant-auteur van spiritistische verhalen. Van kinds af aan heeft ze een talent om met de overledenen te kunnen communiceren.

Als ze de mysterieuze Brit Thomas Sharpe ontmoet, die samen met zijn zonderlinge zus Lucille tevergeefs op zoek was naar rijkdom in de States, denkt ze haar grote liefde gevonden te hebben. Edith en Thomas vormen een romantisch liefdespaar en besluiten samen naar het Engelse Cumberland te verhuizen. Daar belanden ze in een gigantisch huis, gebouwd op zachte kleigrond. Het huis blijkt een personage op zich, dat kraakt en zucht terwijl de gemoederen hoog oplopen. Edith probeert met haar speciale vermogens de raadsels op te lossen, terwijl het huis langzaam wegzakt in de rode klei.

Guillermo del Toro Crimson Peak is een visueel overdonderende, seksueel broeierige, gotische horrorfilm. Naast een uitstekend acterende Mia Wasikowska als Edith en directe tegenspeler Tom Hiddleston is het vooral Jessica Chastain als Lucille die de show steelt.

Gegevens

Regie:
Guillermo del Toro
Jaar:
2015
Land:
USA
Taal:
Engels
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
119 minuten

English summary

In the aftermath of a family tragedy, an aspiring author is torn between love for her childhood friend and the temptation of a mysterious outsider. Trying to escape the ghosts of her past, she is swept away to a house that breathes, bleeds – and remembers.

Crimson Peak, Guillermo del Toro’s best film since Pan’s Labyrinth, is a sumptuous gothic romance in which blood-red hues seep from eye-catching costumes, from broken bodies and from the floorboards. Guillermo del Toro returns to his roots with a sumptuous horror steeped in 19th-century fiction and classic cinema.

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Filmhuis Movie W

Archief