Crimson Peak

Crimson Peak

Het verhaal begint in Buffalo (USA) eind negentiende eeuw. De gevatte, succesvolle jonge vrouw Edith Cushing is opgegroeid met de geest van haar overleden moeder en is aspirant-auteur van spiritistische verhalen. Van kinds af aan heeft ze een talent om met de overledenen te kunnen communiceren.

Als ze de mysterieuze Brit Thomas Sharpe ontmoet, die samen met zijn zonderlinge zus Lucille tevergeefs op zoek was naar rijkdom in de States, denkt ze haar grote liefde gevonden te hebben. Edith en Thomas vormen een romantisch liefdespaar en besluiten samen naar het Engelse Cumberland te verhuizen. Daar belanden ze in een gigantisch huis, gebouwd op zachte kleigrond. Het huis blijkt een personage op zich, dat kraakt en zucht terwijl de gemoederen hoog oplopen. Edith probeert met haar speciale vermogens de raadsels op te lossen, terwijl het huis langzaam wegzakt in de rode klei.

Guillermo del Toro Crimson Peak is een visueel overdonderende, seksueel broeierige, gotische horrorfilm. Naast een uitstekend acterende Mia Wasikowska als Edith en directe tegenspeler Tom Hiddleston is het vooral Jessica Chastain als Lucille die de show steelt.