Dark River

Dark River
PREMIÈRE

In de nieuwe dramafilm van Clio Barnard keert Alice (Ruth Wilson) terug naar haar geboortedorp Yorkshire. De hereniging met haar broer Joe (Jonah Russel) verloopt alles behalve soepel.

Alice is bekend met leven op het platteland. Ze woont in Nieuw-Zeeland en scheert aan de lopende band schapen. Ze is al jaren niet meer in haar geboortestad Yorkshire geweest en heeft haar familie al die jaren niet gesproken. Totdat ze bericht krijgt dat haar vader overleden is en ze haar broer Joe opzoekt. De twee hebben elkaar al vijftien jaar niet meer gezien en de hereniging is alles behalve liefdevol. Joe heeft al die jaren alleen voor hun vader gezorgd en neemt dat Alice niet in dank af. Alice wil de familieboerderij opeisen, maar dat is de plek waar veel pijnlijke herinneringen hebben plaatsgevonden. Haar terugkomst op de boerderij haalt oude wonden open die broer en zus samen onder ogen moeten komen om alles een plek te geven.

Het ruwe leven op het platteland en de vergane familieboerderij is de perfecte achtergrond voor dit complexe, aangrijpende familiedrama. Clio Barnard blijft met haar nieuwe film dicht bij de realiteit van leven op het platteland en uitbuiting van land en persoon. Barnard groeide op in Yorkshire en gebruikt de omgeving graag als achtergrond voor haar films. Haar docudrama The Arbor (2010) en speelfilm The Selfish Giant (2013) werden op dezelfde locatie in Yorkshire opgenomen.