Dark Waters

Dark Waters

Netwerk Milieu Logo

De aanwezigheid van PFAS in ons milieu heeft grote maatschappelijke impact. De speelfilm DARK WATERS van Todd Haynes laat het waargebeurde verhaal zien van een advocaat die zijn carrière op het spel zet, als hij het opneemt tegen het chemieconcern DuPont dat in Amerika soortgelijke stoffen loosde. Na de film lichten deskundigen de Nederlandse context toe met daarna ruimte voor discussie.

Deze speciale voorstelling wordt georganiseerd door Kennisnetwerk Milieu. De film is Engels gesproken (met Nederlandse ondertiteling). Voertaal lezing en discussie is in het Engels.

Advocaat Rob Bilott (Oscargenomineerde Mark Ruffalo) is net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, dat zijn oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscarwinnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Programma
  • 13:00 Inloop
  • 13:30 Film met korte (filmische) duiding, inclusief pauze met gratis drankje
  • 16:10 Duiding in de Nederlandse context door Nico van den Brink (WUR)
  • 16:30 Discussie
  • 16:45 Borrel (tot 17:30)
Reserveren

Ben je lid van KNM, reserveer dan als student om de lagere toegangsprijs te betalen.

  • Leden KNM en studenten: € 6,50 inclusief 1 consumptie
  • Niet-leden KNM: € 8,50 inclusief 1 consumptie