De Man die de Wereld Wilde Veranderen

De Man die de Wereld Wilde Veranderen

Logo klimaatconferentie           Wageningen UR logo

In het kader van de Climate Change Conference Paris 2015 vertoont Movie W deze recent gemaakte film over kunstenaar/ klimaatvisionair Peter Westerveld. Met zijn landschapskunst in Oost-Afrika wilde hij de erosie te stoppen, drinkwater voor mens en dier bewerkstelligen en grootschalige herbebossing genereren via natuurlijke processen.

De documentaire volgt Westerveld op zijn missie om de wereld ervan te overtuigen dat het klimaatprobleem op te lossen is door middel van dergelijke projecten. Die weg leidt langs vele hindernissen met als dramatisch dieptepunt zijn plotselinge dood in augustus 2014. Maar ook na zijn dood houden de ideeën van Peter Westerveld de gemoederen bezig. Wageningen Universiteit (WUR) is momenteel actief in de reconstructie van zijn klimaatkunstwerk. En Naga Foundation die hem in de jaren voor zijn dood steunde, laat zich inspireren door Westervelds gedachtegoed via nieuwe ambitieuze vergroeningsprojecten.

Bij de voorstelling op woensdag 9 december zal regisseur Mariëtte Faber aanwezig zijn om een korte inleiding op haar film te presenteren.