De Patrick

De Patrick

Vlaamse tragikomedie. Klusjesman Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft heel andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt.

In tegenstelling tot de behoorlijk aangeslagen campinggasten laat de emotioneel gesloten Patrick geen enkele traan om zijn vader. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick stort zich volledig op de zoektocht naar zijn hamer. Het is het begin van een existentieel getint onderzoek waarin iedereen verdacht is. En dan vooral de Nederlandse campingfascist Herman (Pierre Bokma). Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf.

Het naakt in De Patrick went opmerkelijk snel. Al na enkele minuten ga je inzien hoe lullig zo’n lul eigenlijk is. Het past perfect bij een eerlijke blik op de mens. Dit regiedebuut van Tim Mielants is een hoogst originele, heerlijk aparte adamskostuumfilm over rouw en de zin van het leven, vol visuele humor en erg grappige dialogen in perfect getroffen toon.