De Wilde Stad

De Wilde Stad

“warm onthaal voor wat er leeft in de stad” NRC (★★★★)

Stadse natuurfilm die de dynamiek, snelheid, kracht en schoonheid van de natuur in een stedelijke omgeving in magnifieke beelden en met verrassende plotwendingen laat zien. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu.

Logo Weekend vd WetenschapLogo KADDeze gratis toegankelijke voorstelling wordt georganiseerd door het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Filmmaker Ignas van Schaick (EMS films) verzorgt een inleiding en een Q&A na afloop.

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ De kat in de film is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn met zichzelf of met hun smartphone en geeft zijn commentaar daarop.