Dolor Y Gloria

Dolor Y Gloria

In de nieuwe, kleurrijke film van de Spaanse meester Pedro Almodóvar kijkt een regisseur op leeftijd terug op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Alle vertrouwde thema’s en humoristische stijlkenmerken van de topcineast komen in Dolor Y Gloria (Pain and Glory) tot leven.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de grote successen die hij heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn straatarme maar idyllische jeugd met zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn hedendaagse demonen onder ogen te komen.

Almodóvar’s zelf reflecterende film over een regisseur in de herfst van zijn leven is een hartverwarmend en magistraal filmjuweeltje, wat mede te danken is aan steracteurs Penélope Cruz en Antonio Banderas. Bekroond met prijzen voor Beste Acteur en Beste Soundtrack tijdens filmfestival Cannes.