Down by Law

Down by Law

In het prachtig vormgegeven sprookje Down by Law beleven we vele tragikomische gebeurtenissen uit het leven van drie mannen op zoek naar hun droom en levensgeluk.

Down by LawDJ Zack (Tom Waits), pooier Jack (John Lurie) en de verdwaalde Italiaanse toerist Roberto (Roberto Benigni) ontsnappen uit een gevangenis in de moerassen van Louisiana. Zack en Jack zijn onschuldig en Roberto heeft alleen maar een slechte man vermoord. Op de vlucht voor de autoriteiten proberen ze de draad van hun onthechte levens weer op te pakken. Ondertussen delen ze hun gevangenisbestaan met ons, in Jarmusch unieke ‘deadpan comedy style’ waarbij de songs van Tom Waits het verbindende element vormen.

Komiek Roberto Benigni (bekend van o.a. ‘La Vitta è Bella’) spreekt nauwelijks Engels, maar doet erg zijn best, wat bijzonder vermakelijk is. Je kunt hem alles wijsmaken, en hij blijft maar enthousiast uitroepen: “It`s a sad and wonderful world!” Ook weet hij uiteindelijk wel de ontsnappingsroute…

The Way of Jim Jarmusch

New Yorkse filmregisseur Jim Jarmusch (1953) is één van de grootste onafhankelijke Amerikaanse filmmakers aller tijden. Veel van zijn droogkomische films werden tijdloze klassiekers, waarin de hoofdpersonen vreemdelingen in eigen land zijn. Naar aanleiding van zijn nieuwste film ‘Paterson’ (2016) heeft filmmuseum EYE zijn classics opnieuw uitgebracht in digitaal gerestaureerde bioscoopversies. Bij Movie W kunt u genieten van de top drie binnen zijn oeuvre: ‘Stranger than Paradise’ (1984), ‘Down by Law’ (1986) en ‘Dead Man’ (1995).