Duelles

Duelles

Wanneer de levens van twee hartsvriendinnen ruw worden verstoord door een tragisch ongeval komen de verhoudingen op scherp te staan in deze bekroonde, stijlvolle psychologische thriller.

Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op.

De setting is bijzonder geslaagd en de regisseur zorgt met dynamisch camerawerk voor een grote betrokkenheid. We voelen het onheil nadere en zowel in stijl als thematiek roept Masset-Depasse de geest van Hitchcock op. Duelles werd in eigen land bekroond met het recordaantal van 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars).