El Clan

El Clan

A338C001_141217_R6MU.[1511234-1Met El Clan verfilmde regisseur Pablo Trapero het verbijsterende, waargebeurde verhaal van de Argentijnse familie Puccio.

De film begint als een onschuldige familieschets, maar geleidelijk wordt duidelijk dat de Puccio’s op ongebruikelijke wijze de kost verdienen. Vader Arquímedes ontvoert rijke burgers en vraagt losgeld voor hun vrijlating. Hij beschouwt de ontvoeringen als zijn familiebedrijf. De ontvoerden worden opgesloten in het huis waar de familie woont. Het angstaanjagende. doordringende geschreeuw van de slachtoffers is voor iedereen in het huis hoorbaar. Het maakt de andere gezinsleden medeplichtig. Desondanks doen zij alsof ze van niets weten met uitzondering van oudste zoon Alejandro. Hij helpt zijn vader met de wrede ontvoeringen, zelfs als het één van zijn vrienden betreft.
 
 
El Clan is een bloedstollende film over de duistere praktijken en de gecompliceerde onderlinge relaties van deze op het eerste gezicht normaal ogende familie. Tijdens Filmfestival Venetië ontving Trapero voor zijn film de Zilveren Leeuw als Beste Regisseur. En in het thuisland werd El Clan de meest succesvolle Argentijnse film in de geschiedenis!