El Club

Vier katholieke priesters die zich op verschillende manieren hebben misdragen, wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. De instructies aan de groep zijn duidelijk: val niet op en praat niet met anderen buiten het huis en zo min mogelijk met elkaar over wat je allemaal op je kerfstok hebt.

Te midden van hen woont een non die als huisbewaarder alles met de mantel der liefde moet bedekken. De officiële lezing van de kerk is dat de vier godsdienaren tot inkeer moeten komen en hun zonden moeten overzien. Het viertal leeft echter een zeer comfortabel leven en als je er niet over praat of zelfs nadenkt dan is dat verleden er simpelweg niet. Deze vorm van luxe wordt pas doorbroken als een vijfde, ‘gevallen’ priester zich meldt. Door zijn komst moeten ze hun verleden voor het eerst echt onder ogen gaan zien…..
El Club heeft inmiddels 9 internationale prijzen gewonnen, waaronder de Grand Jury Prize voor Beste Regie tijdens Filmfestival Berlijn 2015 en kreeg onlangs een Oscarnominatie 2016.