El Club

Vier katholieke priesters die zich op verschillende manieren hebben misdragen, wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. De instructies aan de groep zijn duidelijk: val niet op en praat niet met anderen buiten het huis en zo min mogelijk met elkaar over wat je allemaal op je kerfstok hebt.

Te midden van hen woont een non die als huisbewaarder alles met de mantel der liefde moet bedekken. De officiële lezing van de kerk is dat de vier godsdienaren tot inkeer moeten komen en hun zonden moeten overzien. Het viertal leeft echter een zeer comfortabel leven en als je er niet over praat of zelfs nadenkt dan is dat verleden er simpelweg niet. Deze vorm van luxe wordt pas doorbroken als een vijfde, ‘gevallen’ priester zich meldt. Door zijn komst moeten ze hun verleden voor het eerst echt onder ogen gaan zien…..
El Club heeft inmiddels 9 internationale prijzen gewonnen, waaronder de Grand Jury Prize voor Beste Regie tijdens Filmfestival Berlijn 2015 en kreeg onlangs een Oscarnominatie 2016.

Grand Jury Prize (Berlin 2015)

Regie:
Pablo Larraín
Jaar:
Land:
Chili
Taal:
Spaans
Ondertiteling:
Lengte:
97 minuten

English summary

Four Catholic priests, each having committed different crimes, live together in a remote house on the Chilean coast. The group has explicit instructions: do not attract attention, talk to no one outside the house – and speak to each other as little as possible about what you have on your conscience. A nun lives in their midst; as caretaker, she must throw a cloak of charity over it all. The official opinion of the church is that the four servants of God must repent for their sins. However, the four lead very comfortable lives, and if you don’t talk or even think about the past, is just doesn’t exist. This kind of luxury remains intact until a fifth ‘fallen’ priest shows up. His arrival causes them to see their past for the very first time….
El Club has already won 9 international prizes, including the Grand Jury Prize for Best Director at the 2015 Berlin Film Festival, and it was recently nominated for a 2016 Oscar.

Deze week

wo 22
Five International Documentary Awards
vr 24
Studium Generale (WUR)
za 25
ma 27
di 28
wo 29

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Specials

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

wo 22
Five International Documentary Awards
vr 24
Studium Generale (WUR)
za 25
ma 27
di 28
wo 29
vr 31
zo 2
di 4
zo 9
wo 12

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!