El Reino

El Reino

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld.

Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt.

De politieke thriller El Reino (The Realm) was dit jaar één van de grote winnaars bij de uitreiking van de Goya’s. De in verrukkelijk hoog tempo geregisseerde film sleepte maar liefst zeven Spaanse Oscars in de wacht, waaronder die voor Beste Regie en Beste Acteur (Antonio de La Torre). De energieke cameravoering, opzwepende soundtrack en intense acteurs nemen je gaandeweg mee naar een razend spannende finale.