Ema

Ema

Deze nieuwe film van regisseur Pablo Larraín is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk stevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen.

Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Ze is uiterst individualistisch en tegelijk het meest op haar plek in een collectief, en wordt gestuurd door een sterk moeder­gevoel. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele, hypnotiserende spektakel, dat nog lang bijblijft.

Pablo Larraín geldt al jaren als een van de grootste hedendaagse regietalenten uit Zuid Amerika, hetgeen hij bewees met films als Tony Manero (2008), No (2012), El club (2015) en Jackie (2016). Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de enerverende ambient-reggaeton-soundtrack, die de energie en sensuele aantrekkingskracht van Ema versterkt. Het is slechts een van de elementen die het kijken naar deze film tot een geweldige belevenis maakt.