Frank

Frank

Frank is een pakkende satire op de muziekindustrie, sterrendom en sociale media. De film opent met de sullige Jon die smacht naar een spannend leven als singer-songwriter maar geen talent heeft. Wanneer hij onverwachts een aanbod krijgt om lid te worden van de experimentele band met de onuitspreekbare naam ‘The Soronprfbs’, grijpt hij zijn kans.

De excentrieke band staat onder leiding van de innemende, mysterieuze Frank die dag en nacht een gigantisch hoofd van papier-maché draagt en gezien wordt als een muzikaal genie. De band trekt zich terug op het platteland om gedurende een jaar een nieuw album op te nemen. Jon slooft zich uit om geaccepteerd te worden en verspreidt stiekem informatie via sociale media. De inspiratie laat het echter afweten. De maanden verstrijken en de spanningen nemen toe.Vooral Jon en muzikante Clara kunnen elkaar niet luchten of zien. Hun onderlinge confrontaties zijn bijzonder hilarisch.
De film bevat 2 duidelijk te onderscheiden delen. In het eerste, zeer komische deel leren we de band en haar maffe rituelen kennen. Het tweede deel gaat de diepte in. Frank blijkt onder zijn masker tamelijk melancholiek en vraagt om mededogen voor wereldvreemde dromers in de muziekindustrie. De film won o.a. de British Independent Film Award 2014.