Free Solo

Free Solo

Free Solo is de adembenemende, spannende film over Alex Honnold, een rotsklimmer die de één kilometer hoge ‘El Capitan’ ) free solo wil gaan beklimmen. Het is de beroemdste rotswand ter wereld, gelegen in Yosemite National Park. Movie W vertoont de Nederlandse première van deze kansrijke Oscar kandidaat.

Free solo klimmen – zonder touw of enig ander hulpmiddel – is de ultieme sportprestatie, waarbij één klein foutje fataal is. De uiteindelijke ‘El Capitan’ klim die je gaat meebeleven, is ongekend spannend. Zelden zal een film zoveel adrenaline bij de kijker oproepen. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een Boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen. Zijn vriendin, Sanni McCandless worstelt enorm met zijn passie. Voor haar betekent zijn gedrevenheid een leven leiden in het besef dat je je geliefde elk moment kunt verliezen.

Free Solo

Free Solo won al 10 belangrijke filmprijzen en is genomineerd voor de Oscar ‘Beste Documentaire 2019`. Een documentaire van mythische proporties, gefilmd door Alex Honnold’s vrienden, die toevallig ook de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.