Gagarine

Gagarine

Intrigerend drama met een magisch realistisch randje, gefilmd in samenwerking met de bewoners van het inmiddels gesloopte Cité Gagarine in Parijs. Het verhaal van een gemeenschap die haar thuis verliest, maar verbonden blijft in solidariteit.

De zestienjarige Youri is opgegroeid in Cité Gagarine, de enorme rode bakstenen woonwijk van Ivry-sur-Seine aan de buitenste rand van Parijs. Hij droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri in verzet te komen. Met de hulp van zijn vrienden Houssam, Diana en de andere overgebleven inwoners probeert hij de sloop tegen te houden en daarmee zijn ‘ruimteschip’ te redden.

Regisseurs Fanny Liatard en Jérémy Trouilh richten met hun film een monument op voor Gagarine, haar bewoners en hun idealen. Inmiddels is de sloop een feit. Hoofdrolspeler Alséni Bathily maakt van Youri een introverte dromer die niet te stoppen is. Gagarine werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en Movies That Matter.