Geronimo

Geronimo

In deze zinderende gypsy-movie met een beladen ‘Romeo & Julia’ verhaal probeert de jonge jeugdwerkster Geronimo de gespannen sfeer tussen 2 groepen jongeren tot bedaren te brengen. Wanneer de emoties hoog oplopen worden muziek en dans als uitlaatklep gebruikt. Vol overgave storten de personages zich in hun dans of zang, of dat nu breakdance battles, gypsy, flamenco of Turkse zang is.

In de eerste beelden van de film zien we een rennende jonge vrouw in een bruidsjurk. Een jongeman op een motorfiets lijkt haar te achtervolgen en angst aan te jagen, totdat hij haar heeft ingehaald en ze elkaar hartstochtelijk in de armen vallen. Het 16-jarige Turkse meisje Nil Terzi zou vandaag moeten trouwen met een veel oudere man die ze nauwelijks kent. Maar ze houdt van zigeuner Lucky Molina en samen met hem slaat ze op de vlucht. Hun liefde brengt grote spanningen teweeg tussen de twee immigrantenfamilies. De twee geliefden staan tussen de ruziënde families in, maar niet helemaal alleen: jongerenwerkster Geronimo schiet het vogelvrij verklaarde stel te hulp. Maar eerst moet ze Nil en Lucky zien te vinden, want een ding is duidelijk: als de familie’s haar voor zijn, betekent dat in het minst erge geval het einde van hun liefde. Ze zet alles op alles om de twee te beschermen en blijft als een rots in de branding op haar doel gericht.

Regisseur Tony Gatlif staat bekend om zijn van muziek en dans doordrenkte films als “Gadjo Dilo” en “Latcho Drom”, die zich afspelen in de rauwe zigeunerwereld. Wederom kunt u genieten van een film vol hartstocht, met krachtige beelden en choreografieën (dat veld, die fabriek, die spoorlijn!) en heerlijke muziek. Met een formidabele Céline Sallette als de sterke doch kwetsbare, volkse beschermengel Geronimo.