Haute Couture

Haute Couture

Lichtvoetig drama waarin we een uniek inkijkje krijgen in de chique Franse modewereld, terwijl twee totaal verschillende werelden bij elkaar komen.

Esther (Nathalie Baye) heeft carrière gemaakt bij modehuis Dior en werkt aan haar laatste collectie voordat ze met pensioen wordt gestuurd. Op een dag wordt haar tas gestolen door de 20-jarige Jade (Lyna Khoudri), die haar dagen verveeld doorbrengt in de buitenwijken van Parijs. Als Jade de inhoud van de tas ziet, krijgt ze spijt en besluit de tas terug te brengen. De kloof tussen de wereld van de geslaagde Parisienne en die van de banlieu-bewoonster kan niet groter zijn, maar Esther grijpt de kans om haar aanstaande pensioen te vergeten en neemt Jade onder haar vleugels. Ze ziet in Jade een veelbelovend talent en is vastbesloten haar een toekomst te bieden.

Haute Couture biedt een uniek inkijkje in de chique Franse modewereld, en regisseuse en schrijfster Sylvie Ohayon laat zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, zolang je elkaar helpt en kansen biedt. Haute Couture is een echte feelgoodfilm die laat zien dat iedereen, met een beetje hulp, geluk kan vinden.