Hermitage – The Power of Art

Hermitage – The Power of Art

Prachtige documentarie over de rijke geschiedenis van het gebouw, maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie.

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan drie miljoen kunstwerken. Hermitage – The Power of Art toont de schoonheid en kleurenpracht van het museum en de stad – overdag en bij nacht. We horen over de stichter van de stad Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu.
De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse collectie ter wereld.