Herself

Herself

Brits-Iers gezinsdrama over een jonge moeder, die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen.

Nadat ze voor de zoveelste keer in elkaar is geslagen, besluit Sandra samen met haar twee dochters weg te vluchten van haar man. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Door een gul aanbod van een vrouw waarvoor ze schoonmaakt, een gepensioneerd arts, heeft die droom een kans van slagen. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur. Tegelijkertijd moet ze ontsnappen aan de greep van haar bezitterige ex-man en hem weghouden van haar en haar meisjes.

Regisseur Phyllida Lloyd (Mama Mia, The Iron Lady) maakte van Herself een intieme, hoopgevende film vol sympathieke personages en ontroerende momenten, wat nog wordt versterkt door de vrolijke soundtrack. Hoofdrolspeelster Clare Dunne schreef het scenario.