Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt

Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt

Ervaar de schoonheid van de muziek van de inmiddels 83-jarige Arvo Pärt uit Estland. Hij is de meest gevierde, hedendaagse componist van klassieke muziek. Musici en filmmakers zijn op zoek naar ‘het Pärt gevoel’ in deze exclusieve muziekdocumentaire.

Arvo Pärt’s buitengewone gevoeligheid, gecombineerd met humor en een tomeloze energie, is onder meer te zien tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam: een bijzondere gebeurtenis die centraal staat in de film. De eenvoudige akkoorden en langzame ritmes lijken in het eerste opzicht ongecompliceerd, maar juist in de uitvoering komt het zeer nauw. Het is de subtiliteit die telt.

Het Pärt Gevoel

Tijdens de repetitie in Amsterdam wijst Arvo op het belang van de som van alle delen samen en niet alleen op de kwaliteit van het individu. Het is een proces waar de uitvoerende muzikanten doorheen gaan om uiteindelijk de juiste klankkleuren te vinden. Tijdens de indrukwekkende uitvoering focust de camera zich op de expressieve gezichtsuitdrukkingen van de componist. Je voelt zijn oprechtheid. Een niet te missen film voor iedere liefhebber van (klassieke) muziek!