High Life

High Life

“Een film die groots wil zijn en daarin ook slaagt.” Trouw (★★★★)

Een groep veroordeelde criminelen heeft in ruil voor strafvermindering ingestemd mee te doen aan een ‘voortplantingsexperiment’ in de ruimte. De lange reis in het ruimteschip verloopt niet zonder spanningen en moeilijkheden. Ze zijn op weg naar een zwart gat om daar de energie af te tappen voor de uitgeputte Aarde.

De veroordeelden zijn op elkaar aangewezen, bijgestaan door arts Dr. Dibs (Juliette Binoche) met een strafblad en een sinistere agenda. De reizigers zijn tot elkaar veroordeeld, maar harmonieus is het gezelschap allerminst. In het totale isolement komen de diepmenselijke trekken boven. Uiteindelijk blijven Monte (Robert Pattinson), een man met een grote zelfdiscipline, en zijn aan boord geboren dochter Willow over. Samen naderen vader en dochter hun bestemming – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

High Life

De Franse regisseur Claire Denis wordt gerekend tot een van de meest toonaangevende regisseurs van dit moment. Met haar nieuwe film High Life verkent ze nieuwe paden: het is haar eerste sciencefictionfilm én het is haar eerste Engelstalige film. Maar het is natuurlijk wel een Denis-film, waarin zij haar visie geeft op seksualiteit, isolement en onvoorwaardelijke liefde.