I Am Greta

I Am Greta
PREMIÈRE

Film in cinéma vérité stijl over klimaat-activist Greta Thunberg. Dankzij unieke toegang tot haar leven, zie je het echte verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een intieme en buitengewone film waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag.

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, tegen de wens in van haar ouders, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar al snel sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Drie jaar eerder raakte Greta in een depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Pas als ze bedenkt dat ze er ook zelf iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer moed. Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen, lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. Ze weet hoe ze het wil en ze wil het zelf doen.

Wat volgt is een ongelofelijk verhaal, dat Hollywood niet beter had kunnen verzinnen. We volgen haar tijdens haar zeiltocht naar de VN-conferentie in New York, waar ze de wereldleiders gaat ontmoeten. Een film waar je diep geroerd weer uitkomt.